jueves, 14 de octubre de 2010

Singapur - Yoguikarta (Indonesia)

Hola de nou viatgers!

Singapur ha sigut una experiencia mes que recomenable!
Es cert que el primer contacte no va ser del tot positiu. Una ciutat gran i molt occidentalitzada. Alguns la denominen la Suissa d'Europa i rao no els hi falta! Tot i aixi el meu pas per la gran ciutat ha sigut mes que positiu. Gaudir d'un passeig per la vorera del riu, pujar al Cable car i anar fins a Setosa (Si, esta be, la illa es totalment turistica i no te res d'especial, mes be sembla un parc tematic, pero tot i aixi, no esta del tot malament); anar al museu de les civilitzacions asiatiques i perdre's durant gairebe tot un mati en el SAM (Singapore Arts Museum). A mes a mes, es molt facil moures i al igual que a Kuala Lumpur tens la sensacio de pasar desapercebut. La barreja de cultures fa que ni tan sols es fixin en tu i de tant en tant es agradable, sobretot quan a la gran majoria de llocs et veuen com un dolar en moviment i nomes volen treure't els calerons!!!
Molt recomenable tambe el hostel on vaig estar: Inn Crowd. Un hostel nou, moltissima gent i amb cuina!! (La meva ultima nit varem fer una truita de patates (de la terra) i una barreja de menjars italians i francesos, junt amb unes cerveses que simulaven ser irlandeses..... tot plegat un molt bon record!!).

Ara mateix pero, ja torno a ser "territorio comanche" i ja han tornat el miss, where are you from, and bla, bla, bla.... No obstant Yoguikart te el seu encant. La veritat es que no he pogut gaudir tant com m'hagues agradat de la ciutat, degut a un encostipat que m'ha tingut un parell de dias off, pero el que he pogut veure ha valgut la pena.
El Kroton, es un palau del sultan ben maco i arregladet i a mes te guia gratuita. (Em va tocar una dona de lo mes amable que em va explicar mes tips de fora que gairebe de dins del palau!). El water castle tambe esta be, pero s'ha d'anar a la part del fons del tot i per ultim ja que s'esta prop de l'altre barri de guesthouses (no el soswrajajan ni Malioboro) recomano totalment anar al Milas a fer un lunch. Es un lloc amb molta pau. Es com endinsar-se en un altre mon. Durant un parell d'hores pots gaudir del plaer del silenci mentres beus un suc natural i bon menjar (i be de preu) tot organic i molt saludable.
Avui pero, he tingut un dia una mica mes mogut. M'he aixecat d'hora per anar a veure el temple de Prambanag i el de Borobudur. Ambdos son totalment recomenables, tot i que el Prambanang s'assembla molt als temples d'Angkor Wat, ja que son de la mateixa dinastia. Jo ho he fet per viatge organitzat. Pero se que es facil i que es pot fer pel teu compte (de totes maneres, dnat que encara no estic al 100% del constipat....m'he estimat mes fer-ho per la via menys poc economica (60000 Rupias, que no arriba a uns 5 euros pel transport nomes!) ja que despres has de pagar l'entrada a tots dos i no es gens economica. Aixo si, si tens carnet d'estudiant pots presentar-ho i tens una mica de descompte.

I de moment em trobo en aquest punt. Dema marxo a Bromo (El volca!) i despres tot seguit agafo el ferry cap a Bali, a seguir descobrint aquest meravellos pais (Indonesia) que te molt per oferir.
Les seves gents sempre tan amables, amb un somriure i aixo si, es impossible passejar sense que ningu t'ofereixi un tuc-tuc, anar a veure les batik paintings o comprar qualsevol souvenir per un preu 4 vegades mes car del real. Tot i aixi.... m'agrada. M'agrada el Nassi Goreng with eggs, el Dim Sum i la temperatura (tot i la molta calor (avui estavem a 40 graus i ara a la nit debem estar a uns 30) la humitat es menys pronunciada i es pot gaudir d'una mica d'aire fresc). I tot que Bali sembla ser forssa turistic.... espero poder perdrem per una de les meravelloses platges i ja que no crec que el surf ni el scuba diving estiguin fets per a mi, al menys gaudir d'una mica de tranquilitat i d'snorkelling!

Els meus estimats companys de vitge... us  trobo moltissim a faltar a tots! Aixi que ja sabeu, si algun de vosaltres no te quelcom important que fer i vol desconectar una mica.... aqui us espero. A la terra dels volcans, ons els somriures no tenen limit i encara es pot anar en flipflops, bikini i pantalo curt a mitjans d'octubre!

Sigueu felissos!! :)

3 comentarios:

  1. Hola Miriam! Soy Laura hija de Paqui y Jose Luis!jeje el otro dia vi a tu madre y me explicó el viaje que estabas haciendo. No me lo podia creer! Me dijo que estabas haciendo un blog donde ibas escribiendo tu experiencias y cuando llegué a casa, mirarlo fue lo primero que hice! me lo he leido TODO! me parece ALUCINANTE y APASIONANTE todo lo que explicas!si te digo la verdad te envidio y a la vez me alegro de lo que estás vivendo!muchiiiiisimo! te encuentro super decidida y valiente, con muchas ganas de descubrir y sin miedo a nada por lo que he leido! una pasaaaada! te admiro de verdad. A partir de ahora me tienes enganchada a tu blog y a todas tus experiencias!
    Un besito muuy fuerte!
    A la vuelta quiero que nos veamos un dia!

    ResponderEliminar
  2. Calor, noodles, tuk tuks, sonrisas, y a las puertas de Bali...espero que te sientas una mujer afortunada!

    Bali of course que sera una turistada....pero sigue siendo Bali! Disfrutalo!

    Me alegra leer que sigues sana y salva en la otra punta del mundo, y que el recorrido merece la pena... Yo lo barajo como un posible proximo destino.

    Un abrazo desde la rutina!!
    Micky

    ResponderEliminar
  3. Laura!! Muchas gracias guapa!! Espero que el cole con tus ninyos vaya bien!! Si, yo sigo por Asia y de momento todo bien! Y tanto que nos vemos a mi vuelta!! :)

    Miki!! Si, Bali es una turistada, pero Indonesia te encantaria! Ya sabes, a mi vuelta te cuento para que amplies tu ruta de los dragones!!
    Animo futuro letrado!! Petonets!!!

    ResponderEliminar